Moguća izgradnja industrijskog parka za proizvođače automobilskih komponenti

Bez autora
Sep 27 2010

Prema današnjem saopštenju, u Seulu je južnokorejski ministar ekonomije Park Jun izneo ideju da se u Srbiji napravi jedan park dobavljača za automobilsku industiju iz Južne Koreje kako bi nekoliko kompanija na jednom mestu lociralo proizvodnju auto delova upravo u Srbiji. Ti auto delovi bi se izvozili za Hyundai i Kia u Slovačku i Češku, kao i za druge kompanije sa kojima južnokorejci sada sarađuju, a to je pre svega Volkwagen. Dogovoreno je da narednim mesecima jedna delegacija korejskih proizvođača autokomponenti na čelu sa Korejskom agencijom za promociju trgovine i investicija (KOTRA), poseti Srbiju radi daljih razgovora o kreiranju ovog parka automobilske industrije južnokorejskih proizvođača u Srbiji. Južnokorejske kompanije veoma su ohrabrene dobrim uslovima za ulaganja i pozitivnim iskustvima u Srbiji koje im je prenela kompanija Yura koja je u Srbiji za samo pet meseci uspela da pokrene proizvodnju u Rači i zaposli 1.300 radnika, kao i da započne izgradnju potpuno nove fabrike u Nišu u kojoj će raditi najmanje 1.500 radnika...

U Srbiji moguća izgradnja industrijskog parka za proizvođače automobilskih komponentiPrema današnjem saopštenju, u Seulu je južnokorejski ministar ekonomije Park Jun izneo ideju da se u Srbiji napravi jedan park dobavljača za automobilsku industiju iz Južne Koreje kako bi nekoliko kompanija na jednom mestu lociralo proizvodnju auto delova upravo u Srbiji.

Ti auto delovi bi se izvozili za Hyundai i Kia u Slovačku i Češku, kao i za druge kompanije sa kojima južnokorejci sada sarađuju, a to je pre svega Volkwagen.

Dogovoreno je da narednim mesecima jedna delegacija korejskih proizvođača autokomponenti na čelu sa Korejskom agencijom za promociju trgovine i investicija (KOTRA), poseti Srbiju radi daljih razgovora o kreiranju ovog parka automobilske industrije južnokorejskih proizvođača u Srbiji. Južnokorejske kompanije veoma su ohrabrene dobrim uslovima za ulaganja i pozitivnim iskustvima u Srbiji koje im je prenela kompanija Yura koja je u Srbiji za samo pet meseci uspela da pokrene proizvodnju u Rači i zaposli 1.300 radnika, kao i da započne izgradnju potpuno nove fabrike u Nišu u kojoj će raditi najmanje 1.500 radnika.
 
 Srbija je izuzetno interesantna za ulaganje u automobilsku industriju zbog kvalifikovane i motivisane radne snage, pogodne investicione klime i podsticaja naše vlade za otvaranje novih radnih mesta, dobre geografske pozicije i relativne blizine fabrika za proizvodnju automobila u Evropi, kao i zbog ugovora o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa tržištima na kojima živi više od milijardu stanovnika, a na koje je moguće izvoziti proizvode iz Srbije bez plaćanja carine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik